Næste projekt: Karen Eriksdatter (Rosenkrantz)

Efter at have opsat to mandlige figurer, vælger vi nu en kvindelig. Vi vælger en birgittinernonne.  Fordi vi gerne vil have figurerne til at fortælle noget om Mariagers historie, og fordi Birgittinerklosteret er årsagen til, at Mariager voksede i størrelse i modsætning til fx. Fladbjerg  eller Hou. Nærmere betegnet den sidste faktiske birgittiner-abbedisse. 

Den sidste abedisse, som var indviet birgittiner, hed:

Karen Eriksdatter (Rosenkrantz). Hun blev indviet som nonne i 1481 i Mariager Kloster. Hun døde her som abbedisse i 1538.

Se under 'Den sidste Birgittiner-abbedisse' i menuen.


Det bliver altså ikke Hildeborg Lykke

Vi har tidligere forestillet os, at det skulle være 'Den sidste abbedisse' Hildeborg Lykke, som er den eneste nonne, som vi - sammen med hendes søster Sidsel - har billede af. Nemlig epitafiet, som kan ses i udstillingen i klosteret.

Men da katolicismen blev forbudt i 1536, og klostervæsen ikke var en del af protestantismen, er de to sidste ikke nonner i virkelig betydning. Som man kan iagttage, er deres dragt ikke en birgittinerdragt. De døde henholdsvis (Sidsel) 47 og (Hilleborg) 49 år efter reformationen.

Den sidste abedisse, som var indviet birgittiner, hed:

Karen Eriksdatter (Rosenkrantz). Indviet som nonne i 1481. Død 1538.

Se under 'Den sidste Birgittiner-abbedisse' i menuen.

En SKITSE!

Som sagt - der arbejdes på sagen.Misja Christoffer Rasmussen, som tidligere har udført skulpturen af udråber Evald Olesen, har lavet en 35 cm høj skitse i voks.  Den er et udgangspunkt for dialog som Misja har lavet, for at vi kan komme med vores kommentarer.